Aktuality

Aktuální informace a oznámení

Další porážka v přípravě

Ani čtvrtý zápas letní přípravy nepřinesl fotbalistům Vlašimi radost z vítězství. Na hřišti v Roudnici nad Labem prohrál výběr od bájné hory Blaník vysoko 2:5. 

Vlašim – Ústí n. Labem 2:5 (0:2)

Branky: 55. Rosa, 65. Lehký (z pen.) – 16. Červenka, 30. a 57. Černý, 69. Obasi, 75. Tarasenko.

Sestavy: Vlašim: Kolář – Breda (46. Dostál), Kulhánek (75. Beránek), Soukeník (60. M. Pudil), Kurka (60. Kareem) – Onije (60. Holoubek) – Záviška (60. Pernica), Franěk (46. Lehký), Musil (46. Rosa), Šubert (60. A. Pudil) – Hodek (60. BIegon).

Ústí n. Labem: Grigar – Březina, Čítek, Žežulka, Kott, Buneš, Kodad, Novotný, Čičovský, Černý, Červenka. Střídali: Němec, Kolář, Tomšík, Tarasenko, Bouguetouta, Ščudla.

Vlašim nevstoupila do zápasu podle očekávání a v 16. minutě se dostal do zakončení Červenka a svou šanci proměnil. Po půlhodině hry přidal druhou branku severočeského celku Černý. I přes šance v útočné fázi se Vlašim nedokázala prosadit a poločas prohrála o dvě branky. Vstup do druhého dějství zastihl Vlašim v lepším rozpoložení a v 55. minutě snížil Bernardo Rosa na rozdíl jediné branky. Ovšem vítr z plachet sebral středočeskému celku o dvě minuty později druhým gólem Černý. Jeho přesná trefa znamenala opět dvoubrankové manko pro Vlašim.

Výběru Aleše Majera se nedařilo především směrem do defenzivy, kde ústečtí fotbalisté našli ještě dvě skulinky a dokázali je využít. V útočné fázi bylo opět k vidění několik šancí Vlašimi, ale využit byl pouze pokutový kop. Konečný výsledek tak nebyl pro druholigový celek vůbec příznivý – porážka 2:5.

„Dnešní utkání jsem viděl tak, že v obraně to byla z naší strany ostuda. Není možné dostat z deseti útoků soupeře pět gólů,“ zlobil se po zápase na své svěřence trenér Aleš Majer. „V útočné fázi jsme si opět dokázali vytvořit několik šancí, ale nedokázali je proměnit,“ litoval lodivod Vlašimi, který nyní se svým týmem odcestoval na krátké soustředění do Nymburka. Tam s týmem neodcestoval Martin Novák. „Domluvili jsme se s Martinem na tom, že jej do kádru nezařadíme. Naopak z Dukly se k nám připojil Filip Lehký,“ dodal Majer ba závěr.